Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 147-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
    1.5л Масло??? на 10 000 км???
    имах разхлабени маркучи , това съм доливал ! а дали гори масло и колко - ще мога да кажа след поне 2000 км.
    sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

• Еее ми не го пиши като разход тогава Мойта не пипа маслото изобщо...но и рядко я натягам над 3000 оборота...
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

• Alfa Romeo GT 1.9 jtd 16v, ремапната
        215/45/R17
        7-7.5 Градско каране в Пловдив, с раздаване на газ.
        Интересното е, че на борд ми дава с литър и половина по малко.
        На старата 147ца борда беше абсолютно верен!
        ГТто гори малко по малко от 147цата градско,извънградско разликата е по осезаема, въпреки 100те кила отгоре.
        sigpic
        Alfa Romeo GT JTD 16v `04
        Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
        Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

• Точно 10 градско

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Comment

• Последно засичане "зимата" 8.3 градско. 1.6 105 hp
            195/65/15 ( само да вметна за колегата с изгореното масло по горе. моята барна малко под литър за 1500 към извън градско. ) Нз на какво се дължи това. Градско не бара..

Comment

• Защото си я натегнал яко....направо си и пръснал гъза щом градско не бара...

Comment

• изобщо не съм я натискал. повече от 130 км на автопилот не съм дигал

Comment

• Първоначално публикувано от slavi88 Покажи съобщение
                  Последно засичане "зимата" 8.3 градско. 1.6 105 hp
                  195/65/15 ( само да вметна за колегата с изгореното масло по горе. моята барна малко под литър за 1500 към извън градско. ) Нз на какво се дължи това. Градско не бара..
                  при мен имаше затапена от гняс картерна вентилация, в
                  момента няма ядове!
                  sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

• 195/65/15
                    Градско- около 7 (нормално каране)
                    Извънградско- 80-100 (4,5) ; 120-140 (5,5) ; 160-180 (6,5 - 7,0) ; 220-240 (14,0 - 14,5)
                    Зимата не съм усещал голяма разлика в горенето, разхода не се качва с повече от 0,5-1,0 л. в зависимост от температурите.
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 16v ~ 200hp Remap, EGR & MAF Removed sigpic Tuned by PDK -0883331609

Comment

• Първоначално публикувано от Asenov147 Покажи съобщение
                      195/65/15
                      Градско- около 7 (нормално каране)
                      Извънградско- 80-100 (4,5) ; 120-140 (5,5) ; 160-180 (6,5 - 7,0)
                      .
                      за 100км/ч съм съгласен
                      за 120-140 - около 6 дават
                      за 160-180 пълен абсурд
                      ex - 147 16v multijet

Comment

• a 220-240 ..трябва да си леко хахо да се придвижваш с тая сапунерка....

Comment

a 220-240 ..трябва да си леко хахо да се придвижваш с тая сапунерка....
                          Първо нали трябва да я развиеш тая скорост.....после да се придвижваш.........и накрая да засечеш наистина какъв е разхода.Нещо май.....
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от slavi88 Покажи съобщение
                            изобщо не съм я натискал. повече от 130 км на автопилот не съм дигал
                            Колега, мен не ми разбира много главата амаа ако при спокойно каране ти е глътнало толкова масло...или е изтекло от някъде..или караш двутактова кола

Comment

Еее ми не го пиши като разход тогава Мойта не пипа маслото изобщо...но и рядко я натягам над 3000 оборота...
                              Единственото, което ще постигнеш с рядкото "натягане" е задръстена геометрия и яко гнус по турбо-пътища, егр и т.н. и много пушлявещ локомотив.

Първоначално публикувано от Burkan Покажи съобщение
                              7-7.5 Градско каране в Пловдив, с раздаване на газ.
                              Интересното е, че на борд ми дава с литър и половина по малко.
                              На старата 147ца борда беше абсолютно верен!
                              При мен е обратното, 47-цата показва с 0.5 повече отколкото дава всъщност, а пък ГТ-то показва точно. Но пък ме навежда на мисълта, че след ремапа не съм проверявал до колко точно показва, а дали играе роля ?

Да не съм офф, моя разход зимата е около 8.5 по борд, но аз май не съм фактор, защото при всяко студено палене(особено сутрин) стоя минимум по 5мин на място, може и повече, ако се отплестна с телефона или с нещо в гаража
                              Last edited by nastybg; d.m.y г., 11:51.
                              ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

• Според влияе като се пипне SOI-то.
                                Трябва да си поиграя да тествам.
                                ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                                X